De Stichting Wonen Oeffelt heeft besloten De Haven aan te kopen, de laatste tijd in gebruik als regiokantoor van de zorginstelling Dichterbij. Voorheen fungeerde het multifunctionele gebouw als centrum voor dagbesteding voor verstandelijk beperkten.

Vanuit de Oeffeltse samenleving klonken regelmatig geluiden dat het zonde zou zijn wanneer De Haven als voorzieningen gebouw uit het dorp zou verdwijnen. De SWO heeft het plan opgevat het pand te verbouwen tot een plek voor kleinschalig wonen met zorg en dagbesteding voor licht dementerende mensen en mensen met een lichamelijke beperking.

Daarbij leeft ook de wens om naast de professionele ondersteuning de zorg en de dagbestedingsactiviteiten te laten uitvoeren door mensen uit Oeffelt. In dat verband heeft de SWO het initiatief genomen de Zorgcoöperatie Oeffelt op te richten. Een aantal actieve inwoners wil op deze manier de kracht van het dorp inzetten om te zorgen dat ouderen zolang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen en vervolgens kunnen worden opgevangen in hun vertrouwde Oeffeltse omgeving, waar familie en kennissen hen gemakkelijk kunnen bezoeken.